iTunes installeren

Leer hoe je iTunes kunt downloadeniTunes, s ’werelds populairste mediaspeler en online muziekwinkel. Maar het is tegenwoordig maar dan alleen een mediaspeler, je kunt er namelijk ook video’s mee bekijken, apps downloaden, iPhones en iPads mee syncen en je kunt er ook nog eens digitale boeken mee downloaden. Het is een van de weinige programma’s die zo compleet en ook nog eens gratis is.


iTunes wordt ontwikkeld door Apple en is gratis te downloaden voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Mac OSX. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je de laatste versie van iTunes kunt downloaden en installeren op een Windows 7 pc (voor Windows XP en Vista gelden ook dezelfde stappen).
Ten eerste de systeemeisen van iTunes:

 • Een PC met  1 Ghz Intel of AMD processor
 • 512MB Ram
 • Een schermresolutie van minimaal 1024×768
 • Breedband internetverbinding voor iTunes Store
 • Minimaal Windows XP met Service Pack 2 of hoger
 • 200MB vrije HDD ruimte

iTunes Downloaden

Zoals je kunt zien vallen deze wel mee en als je geen hele oude pc hebt, kun je iTunes op je pc installeren.

 • Als je computer voldoet aan de systeemeisen, dan kunnen we beginnen met downloaden.
 • Ga eerst naar http://www.itunes.com/nl/itunes
 • iTunes downloaden stap 1
 • Op deze pagina zie je een grote blauwe knop met de tekst “Gratis Download”. Klik hierop
 • Op de volgende pagina wordt je gevraagd om je e-mailadres en zijn er 2 opties die standaard aangevinkt zijn. Hier hoef je verder niet s te doen
 • Klik nu op de blauwe “Download nu” knop
 • Nu wordt je gevraagd of je het bestand wil opslaan of uitvoeren. Klik op opslaan en sla het op op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad
 • iTunes downloaden stap 2
 • Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding kan dit enkele minuten duren. Als je klaar bent met downloaden, mag je dubbelklikken op het bestand
 • Het kan zijn dat je een beveiligingswaarschuwing krijgt, in dat geval mag je gewoon doorgaan en dus klikken op uitvoeren

iTunes Installeren

Nu je klaar bent met downloaden, kunnen we beginnen met het installeren van iTunes. Ook dit is een redelijk simpel proces. Volg de onderstaande stappen om iTunes succesvol op je computer te installeren.

 • Ga naar de map waar je iTunes hebt opgeslagen en dubbelklik hier op het pictogram van iTunes. Je wordt waarschijnlijk gevraagd of je het zeker weet of je het bestand wilt uitvoeren, klik in dat geval op ja of uitvoeren
 • iTunes Downloaden stap 3
 • itunes beveiligingswaarschuwing
 • In het volgende scherm klik je op volgende
 • Alle volgende schermen kun je laten zoals het is en gewoon klikken op volgende. Na een aantal klikken zal iTunes beginnen met de installatie
 • Zodra iTunes klaar is met installeren, kun je klikken op voltooien om de installatie af te ronden.
 • Nu je klaar bent, mag je iTunes voor de eerste keer opstarten (Dit wordt al gedaan als je in de laatste stap de optie “iTunes openen na afsluiten installatieprogramma” hebt aangevinkt)
 • Accepteer de algemene voorwaarden
 • Nu krijg je als het goed is een “Welkom bij iTunes” schermpje. Deze mag je doornemen, maar je mag het ook sluiten
 • Gefeliciteerd! Je hebt nu met succes iTunes gedownload en geinstalleerd op je PC.

Nu je klaar bent met downloaden en installeren kun je beginnen met toevoegen van muziek aan je iTunes bibliotheek. Je kunt bestaande muziek op je harde schijf toevoegen maar ook je cd’s importeren zodat je hiervan altijd een back-up hebt op je pc. Je kunt ook een Apple ID aanmaken en direct muziek downloaden uit de iTunes Music Store. Mogelijkheden zat dus.

Heb je een iPhone, iPod of een iPad? Dan kun je deze nu ook synchroniseren met je pc. Hiervoor sluit je je apparaat aan met de bijgeleverde kabel op de pc en volg je de aanwijzingen op het scherm.  Je kunt nu naast muziek ook Apps en digitale boeken downloaden en overzetten naar je i- apparaat.
Zoals je ziet is het downloaden en installeren van iTunes zeer gemakkelijk. Mocht je toch problemen ondervinden bij het installeren van iTunes, neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder.

Video
Wil je niet lezen maar zien hoe je iTunes kunt installeren? Bekijk hier dan het instructie-filmpje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (22 votes cast)
iTunes installeren, 7.5 out of 10 based on 22 ratings

19 gedachten over “iTunes installeren

 1. simon dijkema

  Ik heb geprobeerd een dame te helpen om Itunes te installeren op een laptop met Windows 7. Dat hebben we drie keer opnieuw gedaan, maar elke keer neemt Itunes de hele computer over. Dwz windows werkt dan niet meer. Wat doen we fout?

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Beste Simon,

   Als je computer bevriest bij het installeren van iTunes, dan betekent dit waarschijnlijk dat er iets mis is met de computer omdat iTunes dit niet zou moeten doen. Probeer eerst de computer schoon te maken met CCleaner http://www.winapps.nl/systeem/ccleaner/ en probeer iTunes daarna opnieuw te installeren.

   Reageren
 2. Paul Bulters

  Steeds als ik i-tunes tracht te installeren wordt op het einde van de installatie aangegeven, dat ik moet re-installeren omdat er sprake is van Error 7. Ik heb alles verwijderd en opnieuw getracht te installeren, maar steeds opnieuw dezelfde melding. Wat gaat er fout?

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Beste Paul, dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door .Net framework. Probeer deze handmatig te downloaden en opnieuw te installeren.

   Reageren
 3. Johan

  Hallo, ik heb een vraag nav de installatie iTunes. Hoe kan ik muziek vanaf een externe aangesloten harde schijf naar iTunes overzetten? Deze vraag geldt tevens voor mijn verzameling Avi bestanden die ik wil kunnen bekijken op mijn iPad .
  Ik heb nu 2 x iTunes opnieuw geïnstalleerd maar krijg het niet voor elkaar.
  Hartelijk alvast voor uw antwoord.
  Vriendelijke groet,
  Johan

  Reageren
 4. Johan

  Hallo, kunt u mij zeggen hoe ik muziek en Avi-bestanden binnen iTunes. Kan halen. Heb het nu 2x geprobeerd maar het lukt niet. Dus 2x iTunes opnieuw geïnstalleerd maar helaas !
  Dank u voor uw antwoord.

  Groet, Johan

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Beste Johan, voor zover wij weten ondersteund iTunes geen AVI bestanden. Deze moet je eerst omzetten naar een ondersteund formaat. Hiervoor zou je het gratis programma Handbrake http://handbrake.fr/ kunnen gebruiken.

   Reageren
 5. jojo

  hallo,
  ik weet niet hoe ik het moet installeren want ik druk op downloaden en dan krijg ik bedankt voor het downloaden en daarna???

  groetjes jojo

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Beste, na het downloaden moet je deze installeren door op het bestand dubbel te klikken. Dit bestand zit meestal in je downloads-map.

   Reageren
 6. Patrick

  In mijn downloadsmap kan ik niks vinden wat ook maar op het exe-bestand lijkt van itunes.
  Hoe krijg ik dit nu echt geinstalleerd?

  Reageren
 7. W. Gonggrijp

  Als ik iTunes wil uitvoeren na downloaden, waarschuwt mijn (Norton) antivirusprogramma me, dat nog niemand dit programma heeft gedownload en dat ik voorzichtig moet zijn. Wat te doen?
  Vriendelijke groet,
  Wiebe.

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Hallo, als je iTunes via de officiële website hebt gedownload, kun je het gerust installeren. Als je dat niet hebt gedaan, dan raden we je aan om dit alsnog te doen.

   Reageren
 8. Marjet Gregory

  Hallo,
  hoe kan ik geluidsbestanden importeren die ik via de dictafoon van mijn Iphone heb opgenomen?
  Het lukt niet om ze te mailen of als sms bericht mee te sturen, daarvoor is het bestand te groot (meer dan 1 uur gesproken tekst). Ook kan ik het niet binnenhalen via Itunes, zoals ik hoopte.
  Moet ik daar een specifiek bestand van itunes voor downloaden of zijn er andere mogelijkheden?
  Marjet

  Reageren
  1. Esther Koudijs Bericht auteur

   Hallo Marjet,

   Dit zou met iTunes moeten kunnen. Als de geluidsbestanden niet automatisch worden gesynchroniseerd, dan kan het zijn dat deze optie uitstaat. Kijk daarom onder instellingen wat er allemaal gesynchroniseerd wordt.

   Reageren
 9. xavier

  beste Esther,

  het downloaden van i tunes is gelukt, maar hoe krijg ik nou mijn muziek die op de harde schijf van mijn pc staat in itunes?

  dank bij voorbaat

  Reageren
 10. José van de Sanden

  Beste Esther,
  Ik heb sinds kort iTunes op mijn PC (windows 7) Het is me gelukt om een verlanglijst samen te stellen.
  Hoe kan ik deze nummers kopen, en op mijn vaste schijf zetten?
  Groeten, José

  Reageren
   1. José van de Sanden

    Hallo Esther,
    Zover was ik al. Ik heb een account en ben ingelogd. Ik heb uit de liedjes een selectie van 6 nummers in mijn verlanglijst gezet. Maar dan…….
    Ik wil ze kopen en op mijn lokale schijf zetten om een CD van te branden. Maar ik kan nergens zien hoe ik met mijn creditcard (gegevens zijn ook al bekend bij iTunes) moet betalen en hoe de liedjes dan op mijn lokale schijf te plaatsen zijn.
    Groetjes, José

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>